Program Beitomøtet 23-25 jan 2004

Her er programmet til Beitokurset 2004. Temaer er korsbåndregister, artroskopisk ankelartrodese, brusk og menisk, hofteartroskopi, drg ved artroskopi etc.FREDAG 23.01.04

Møteleder: Torbjørn Strand
Tema: Korsbåndregister og artroskopisk ankelartrodese.
18.00 – 18.30 Nordisk korsbåndregister Torbjørn Strand
18.30 – 18.50 Diskusjon
18.50 – 19.20 Artroskopisk ankelartrodese – teknikk og resultater (Frode Guldal, Ålesund)
19.20 – 19.30 Diskusjon

LØRDAG 24.01.04

Møteledere: Gunnar Knutsen og Eirik Solheim.
Tema: Brusk og menisk – kne. Sesjonen går på engelsk.
08.30 – 09.00 Repair of menisci. Techniques and results. Eirik Solheim
09.00 – 09.30 Meniscal Allograft. What is the score? James Richardson, Oswestry, UK
09.30 – 09.45 Discussion
09.45 – 10.15 Pause
10.15 – 11.00 Cartilage repair. ACI and Osteotomy. Treatment of early one compartment osteoarthritis. Richardson
11.00 – 11.10 Cartilage repair. Randomised trials. Gunnar Knutsen
11.10 – 11.30 5 minutes update on cartilage repair from Oslo, Trondheim, Bergen and Tromsø.
11.30 – 12.00 Discussion.
12.00 – 16.00 LUNCH og SKI

LØRDAG 24.01.04

Møteleder: Odd Granlund og Torbjørn Strand
Tema: Kostnader og prissetting (DRG vektinger) innen artroskopisk kirurgi
16.00-16.30 Hva koster det å drive artroskopisk kirurgi privat. Trygve Kaase
16.30-17.00 Hva ligger til grunn for grupperingslogikk og vekting av artroskopisk kirurgi. Lars Rønningen SINTEF
17.00-17.30 I hvilken grad kan fagmiljøene influere på DRG gruppering og vekting? Strand
17.30-18.00 Diskusjon
18:00 GENERALFORSAMLING
20:00 MIDDAG

SØNDAG 25.01.04

Møteleder: Jon Olav Drogset
Tema: Diverse
09.00 – 09.30 Hip arthroscopy. Richardson
09.30 – 10.15 Hvordan er det å være norsk ortoped i UK – inntrykk fra et studieopphold. Knutsen
10.15 – 10.45 Presentasjon av moderne operasjonsstueløsninger, dokumentasjonsutstyr og undervisningsutstyr.
10.45 – 11.00 PAUSE
11.00- 11.30 Presentasjon av moderne operasjonsstueløsninger, dokumentasjonsutstyr og undervisningsutstyr forts.
11.30 – 12.00 Diskusjon – oppsummering
12.00 – 13.00 LUNCH