Reisebrev fra Isakos 2015 – vinner av Artroskopiforeningens reisestipend 2015

Geir Jomaas ble under Artroskopisk Vintermøte 2015 trukket ut som vinner av et reisestipend på 10000 kr gitt av Norsk Artroskopiforening. Her er hans reisebrev fra Isakos 2015.

Hei, artroskopi-venner og kolleger.
Som den heldige vinner av LiS-stipendet som ble trukket på Kvitfjell for 2015, avlegges herved en liten rapport om hvordan reisestøtte på kr 10.000 ble anvendt.
I starten på juni 2015 ble ISAKOS kongressen avholdt i Lyon, Frankrike.
Med ekstra penger til reise og opphold, bestemte jeg meg for å delta på Pre-Course og fikk gode foredrag og symposier om ACL, menisk, patellofemoralleddet og osteotomier rundt kneet.
Videre fulgte en imponerende kongress med et enormt program. Som relativt fersk i faget ispireres man av å se store navn og personligheter legge frem sine erfaringer og kunnskap. Ulike foredragsformer gir rom for personlige erfaringer, forskning, tekniske tips&triks og diskusjon.
Personlig konsentrerte jeg meg om artroskopiske problemstillinger i kne og skulder, og opplevde vel at volumet på denne kongressen helte mot knekirurgien. Man blir inspirert og ydmyk av å se og høre så mye fagstoff på en slik uke, og mot slutten blir vel de fleste litt «mettet».
ISAKOS 2015 ble avholdt i vakre Lyon,og uken vi var der slo en hetebølge inn over Syd-Europa. Sol og rundt 30 grader hele uka.  Heldigvis ble det rikelige anledninger til forfriskelser og sosialt samvær på ettermiddager og kvelder i en by som tilbyr servering av høy klasse. Jeg setter stor pris på muligheten til å bli kjent med og videreutvikle vennskap med kolleger innen fagfeltet og vil oppfordre de neste vinnere av LiS stipendet til å oppleve godt samhold blant artroskopører på ESSKA i Barcelona.
Hilsen Geir Jomaas.