Reisebrev ESSKA 2016- vinner av artroskopiforeningens reisestipend

Tone Gifstad vant artroskopiforeningens reisestipend under vintermøtet tidligere i år. Stipendet dekker utgiftene ved ESSKA kongressen og her er hennes reisebrev.

 

 

Reisebrev – ESSKA Barcelona

Som den heldige vinner av artroskopiforeningens reisestipend for LIS trukket ut på Vintermøtet på Kvitfjell kommer det her en liten rapport fra den syttende ESSKA-kongressen avholdt 4.-7.mai 2016 i Barcelona. Jeg har vært så heldig å kunne delta på de tre siste ESSKA-kongressene, og også denne gangen var det faglige programmet av svært høy kvalitet med mange interessante sesjoner. Siste nytt i korsbåndverdenen var selvfølgelige høydepunkter for min del, men siden jeg for tiden er LIS ved proteseseksjonen var det også interessant å følge sesjoner med fokus på kneproteser, infeksjonsproblematikk og revisjonsutfordringer. Noe ny viten kommer alltid frem og noen diskusjoner går igjen år etter år. Jeg kan på det varmeste anbefale LIS å delta på slike internasjonale kongresser, og vil benytte anledningen til å rette en stor takk til artroskopiforeningen som gjennom reisestipendet gir en LIS muligheten til å delta. Ved siden av solid faglig påfyll er dette en utmerket arena for å bli kjent med nye artroskopivenner, nyte bedre middager med gode kollegaer og kanskje legge grunnlaget for nye spennende prosjekter. Med temperaturer ned mot frysepunktet ved avreise fra Værnes gjorde noen dager i sola godt i en by som har litt av alt man kan ønske seg.
Tone Gifstad