Godt oppmøte ved Artroskopiforeningens høstmøtesymposium 2017 om Tendinopatier

Foredragsholdere: Håvard Visnes, Erik Iversen, Rune Kvakestad, Erik Solheim, Øystein Lian, Kirsten Lundgreen og Jakùp Midjord.

Årets høstmøtesymposium hadde temaet Tendinopatier. Vi fikk en oppdatering på patofysiologi, en innføring i MR- og  ultralyddiagnostikk, og en oppdatering på kirurgisk- og ikke-kirurgisk behandling. Til tross for god konkurranse fra andre fag-grupper denne formiddagen, var det nesten full sal av tilhørere. Takk til våre foredragsholdere og takk til alle som kom!

Symposiet startet med en innføring i begreper og patofysiologi ved Øystein Lian. Deretter holdt radiolog Rune Kvakestad en flott innføring i MR diagnostikk ved tendinopatier. Erik Iversen fra olympiatoppen holdt et flott innlegg om ultralyd-diagnotikk og hvordan han bruker dette som verktøy i hans jobb med toppidrettutøvere ved Olympiatoppen. Håvard Visnes ga en fin & nyttig oppdatering på ikke-kirurgisk behandling. Deretter presenterte Kirsten Lundgreen, Erik Solheim og Jakùp Midjord innlegg om kirurgisk behandling av hhv skuldertendinopatier, albuetendinopatier og tendinopatier i fot og ankel.