Reisebrev fra ESSKA 2022 i Paris fra Caroline Kooy Tveiten

Reisebrev – ESSKA Paris 2022

Under Generalforsamlingen som holdes årlig under Artroskopisk Vintermøte, vil det bli trukket ut en vinner av Norsk Artroskopiforenings LIS-Stipend. Reisestipendet som har vært på kr 10 000,- skal brukes til ESSKA/ISAKOS/SECEC kongressen samme år. Vinneren må avgi rapport/reisebrev til Norsk Artroskopiforening og her er reisebrevet fra Caroline Kooy Tveiten som vant i 2022.

Som heldig vinner av Artroskopiforeningens reisestipend for 2022, fikk jeg muligheten til å delta på årets ESSKA-kongress i «Lysets by» – Paris. ESSKA (European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy) samler ortopeder, forskere og andre klinikere til en fire dager lang kongress hvert 2. år, i forskjellige land. Det faglige programmet i Frankrike i år var proppfullt fra morgen til kveld, med mange parallellsesjoner og noe for enhver smak. Selv trekkes jeg til alt som har med ACL skader å gjøre, og der var det mye å ta av. Jeg fikk også med meg en del inspirerende foredrag fra helt andre temaer enn knær. I tillegg fikk jeg muligheten til å være med på et styringsmøte i PAMI (Paediatric ACL Monitoring Initiative), som ga meg muligheten til å bli mer kjent med gruppen, og få ny innsikt med økt forståelse for utfordringene som ligger bak opprettelsen av det første store internasjonale samarbeidet innen korsbåndskader hos barn.

Selv om programmet egentlig ga mulighet til faglig påfyll fra tidlig om morgenen til sent på kveld, var det også rom for å være sosial og en perfekt mulighet til å besøke en ny by. Kongress-senteret lå sentralt, med gangavstand til hovedattraksjoner som Eiffeltårnet, Triumfbuen og ChampsÉlysées. Bois de Boulogne lå «vegg i vegg», et enormt parkområde (større enn både Central Park i NY, og Hyde Park i London) som var midt i blinken når man trengte et avbrekk fra både foredrag og turistkaos.

 

Jeg kan varmt anbefale denne kongressen til fremtidige reiselystne og kunnskapssultne LIS’er. I tillegg til mye spennende faglig påfyll fra Europas ledende ortopeder og forskere, er det en gyllen mulighet til å knytte nye bekjentskaper – og til å bli enda mer sammensveiset med de gamle. Dette var virkelig inspirerende – tusen takk, Artoskopiforeningen!!