Reisebrev 2024

På vintermøtet på Kvitfjell i 2023 ble jeg trukket som vinner av det årlige reisestipendet. Jeg valgte å reise til Sportsskongressen i København 1-3 februar 2024. Kongressen arrangeres av det danske idrettsmedisinske selskap og ble for første gang avholdt i 2004. Etterhvert har kongressen utviklet seg til å bli en stor internasjonal kongress med over 800 deltakere og foredragsholdere fra hele verden. Majoriteten av deltakerne var ortopeder, idrettsmedisinere og fysioterapeuter fra de nordiske landene.

Kongressen hadde drøyt 50 sesjoner med foredrag og workshops innenfor ortopedisk idrettskirurgi, sports-rehabilitering, sports-revmatologi, anti-doping og generell idrettsmedisin. Ett av høydepunktene for min del var et symposium med myter og fakta om artrofibrose med foredrag og behandlingsalgoritmer fra blant annet IAA (International Arthrofibrosis Association). Jeg tar også med meg ett fascinerende foredrag av den veltalende Morten Høgh som snakket om hvordan man kan forklare akutte og langvarige smertetilstander for atleter og behandlere. Her tror jeg de fleste som behandler pasienter med ulike smerteproblemer har veldig mye å lære. Utover faglig stimuli, la kongressen opp til rike muligheter for sosialisering med god mat og drikke samt blant annet gallamiddag på kveldstid. Jeg vil takke artroskopisforening for muligheten til å dra på denne kongressen hvor jeg fikk møte nye folk i faget og flere tidligere kolleger. Denne kongressen kan anbefales for alle med interesse for idrettsmedisin og artroskopi. Man skal være klar over at mange foredrag har fokus mot fysioterapeuter, men det var allikevel ingen problem å fylle dagene med foredrag med ortopedisk relevans. Hilsen Rikard Ohlsson